Jumaat, 17 Oktober 2014

Kalau you marah...apa yang you akan buat?

"I ada pengakuan nak buat ni" Bf Maira, abang Muthalib tiba-tiba bukak cerita masa call Maira tadi. Maira diam, cuak, semua ada.

"Kalau u nak tau, I kalau marahkan you, I akan taip sms panjang-panjang, I maki mencarut dekat you, then I save, tak send, biar padan dengan muka you, taktau I marahkan you, huh baru puas hati I" Dia membebel panjang lebar.

"Oh, yerker?" Pendek je Maira jawab.


"You pulak? Kalau you marahkan I, you buat apa?" Dia pulak tanya. Maira diam sekejap, buat-buat fikir.

"Hmm, I kalau marahkan you, I tak maki-maki you, I pergi toilet, I cuci mangkuk jamban" Maira jawab.

"Tu je? Hmm, penyabar betul you"

"Ye, tu je, tapi I cuci mangkuk jamban, guna berus gigi you, lepas cuci, I rendam berus gigi you dalam botol, then I letak balik" Maira jawab.

Dia diam sekejap, then dia cakap;

"Haha, I dah agak, benda ni I dah pernah baca dekat Internet, nasib baik I tak berus gigi, I guna Listerine je, padan dengan muka you tak dapat dajalkan I" Dia gelak besar. Maira diam.

Dia sambung lagi gelak, lagi kuat, Maira diam, lepas tu pelan-pelan Maira cakap dekat dia;

"Dah tu? you ingat, I rendam berus gigi you dalam botol mana?"

Terus dia berhenti gelak.




Catat Ulasan