Rabu, 31 Disember 2014

Bantuan AMAL Mangsa Banjir!

Sepertimana yang dah kita baca di FB dan juga suratkhabar/TV, beberapa negeri di Malaysia telahpun dilanda banjir.

Tapi janganlah kita cepat menuding jari atau salahkan Tuhan di atas kejadian yang berlaku, sebaliknya marilah kita sama-sama usaha dan bantu sesama kita untuk meringankan beban mereka yang kesusahan.

Ambillah peluang ini untuk bantu mangsa banjir:

1) Jika anda ingin salurkan bantuan berupa pakaian atau barang keperluan, bolehlah hantar terus barang-barangnya kepada pusat bantuan banjir tempatan atau masjid-masjid terdekat.

2) Boleh hulurkan bantuan berupa wang tunai kepada mana-mana akaun bank pertubuhan yang menyalurkan bantuan kepada mangsa banjir.



Selasa, 30 Disember 2014

Sabtu, 27 Disember 2014

tak happy?

Dulu saya fikir, bila banyak duit… maka saya akan happy.


Tapi saya jauh tersasar.

Sebenarnya, kita kena happy dulu, baru duit akan datang.

Kerana emosi kita menentukan tindakan kita.

Tindakan kita masa kita happy, tak sama tindakan kita masa kita murung.

Persoalannya? bagaimana nak happy?

Jawapannya… ada disebut dalam quran berkali-kali.
Jawapannya, adalah dengan bersyukur.

Bila kita bersyukur, bermaksud kita berterima kasih dan fokus pada apa yang ada sekarang:
  • Kita syukur yang anda masih ada tangan (sedangkan ramai orang tiada tangan)
  • Kita syukur yang anda melihat (sedangkan ramai orang buta)
  • Kita syukur yang anda masih ada gaji (ada orang terus hilang punca rezeki)

Bila kita appreciate apa yang kita ada, kita akan lupa pada apa yang kita tiada.

Jangan fokus pada tiada duit, tiada itu tiada ini.
Sedangkan sebenarnya kita sudah ada banyak benda, yang kita tak sedari.

Lepas bersyukur, anda akan happy.

Dan bila sudah happy, tindakan anda akan berlipat kali ganda lebih mampat.


Dan bermula di situlah, duit akan datang dengan lebih cepat.


Mungkin sebab gaji anda naik bila bos lebih suka anda.
Mungkin sebab bisnes anda makin kencang sebab lebih senyum pada customer.


Jangan pandang rendah pada ayat "Don't Worry, Be Happy!"




Isnin, 22 Disember 2014

Cerita aku hari ini

huhh..... diam x diam ... x lama lagi budak pun nak sekolah.....

Oleh kerana anak aku ada 5 orang n yang sekolah cuma 2 org ... jadi kena sediakan duit lebih cikit

MAcam manan nak cari duit lebih nie? ........

heheh ...program affiliate kan ada ... join saje ...

Yang penting kena ade network ... atau pun kawan2 dari media sosial .....


Aku nie ..surirumah sepenuh masa saja .....


Cam mana aku boleh terjebak ngan program affiliate ... kenapa x nak join program MLM atau jual aiskrim tau cendol depan umah?


Hehehe ... aku pun tak tau... tp yg pasti ... sebelum aku resign dr Audit Firm (kerania saje...bukan audit) aku memang dah pasang angan2 nak kerja dr rumah... Job pertama aku join .... jurutaip data pengklanan.... masa tue aku x tau ... lepas aku join ...baru aku tau... aku join program bodoh .... ntah ape2 job nie ...>>> adsbiz.web.com ...memang program nie program SCAM .....

Lepas tue aku ternampak iklan pasal jobdirumah.... jadi... sebelum aku join ....aku wat kajian dulu...bila dah hati terpikat ...baru aku join .... alhamdulillah .... banyak juga aku dapat komisyen...

DAri jobdirumah..aku join program dr Ashadee .. kemudian kpd Klikjer  dan akhir sekali dari Tim Infokerjaya ....utk program Tim Info Kerjaya ...aku blum berjaya lagi dpt komisyen....masih dalam pembelajaran lagi...



Kalau nak suruh aku join MLM .... memang aku x hingin .... Kalau jual aiskrim tue boleh lah ...tp...memang x menang tangan... tapi ... aku lebih selesa dgn program affiliate sahaja....


korang macam mana .... persiapan utk barang sekolah dah beli ke blum?


Hehehe ....kita dah siap pun .....27hb nie utk taklimat budak darjah satu utk sekolah rendah .... sekolah agama dah selesai ..... yuran n buku sekolah agama dah bayar pun ....RM106.20 huhuh

Buku sekolah rendah utk darjah satu dan darjah tiga blum lagi ..... kena sediakan dalam RM200 ....

Yuran van sekolah? hahaha .... x payah nak pakai van..... nak jimat duit.... ibunya kena hantar n ambil anak sekolah.....heheh.. aku kan surirumah sepenuh masa .... buat apa nak bazir duit nak upah van.... baik hantar sendiri ....baru puas hati....


Tue je lah.....

>>> Buat Duit dengan Affiliate






Selasa, 16 Disember 2014

Tip Untuk Mengoptimumkan Google Places Listing Anda

Proses untuk mendapat ranking yang tinggi untuk listing Google Places sememangnya mudah, namun anda perlu meluangkan sedikit masa dan anda juga perlu bersabar.

Disini saya ada 4 tip untuk membantu anda mengoptimumkan listing anda:

  1. Pertama sekali anda perlu memastikan bahawa anda mengisi setiap ruang kosong didalam borang listing Google Places. Dan pastikan juga anda mendapat keputusan 100% untuk permohonan anda itu. Dengan langkah ini sahaja anda sudah mendahului pesaing-pesaing anda yang tidak mengoptimumkan listing mereka.
  2. Penting! Pastikan anda memilih categori yang sesuai dengan perniagaan anda. Lakukan kajian terpeinci untuk mencari keyword yang sesuai dengan perniagaan anda. Cari sekurang-kurangnya 3-4 keyword yang benar-benar relevan dengan bisnes anda.
  3. Listing anda haruslah dimasukkan juga didalam beberapa direktori online seperti Yelp, Bing, Yahoo dan Hotfrog.
  4. Akhir sekali, dapatkan sebanyak mungkin review tentang perniagaan anda didalam Google Places. Lebih banyak review yang anda terima, lebih tinggi ranking listing anda dari masa ke semasa.

Namun jika anda inginkan rujukan yang lebih mudah, dapatkan Juara SEO Lokal segera. Ini kerana kursus ini bukan sahaja mengandungi siri video langkah demi langkah yang mudah difahami dan diikuti, namun ia juga mempunyai pelbagai strategi yang lebih advance bagi memastikan listing tidak dapat di cabar oleh mana-mana pesaing anda.


Ramai sudah usahawan-usahawan diluar sana yang memiliki kursus ini dan mereka juga telah memberikan testimoni yang positif tentang kebaikan kursus ini untuk perniagaan mereka. Oleh itu, ini adalah pelaburan yang kecil berbanding dengan keuntungan berganda apabila anda mula menggunakan teknik-teknik yang diajarkan didalam kursus ini.