Selasa, 16 Disember 2014

Tip Untuk Mengoptimumkan Google Places Listing Anda

Proses untuk mendapat ranking yang tinggi untuk listing Google Places sememangnya mudah, namun anda perlu meluangkan sedikit masa dan anda juga perlu bersabar.

Disini saya ada 4 tip untuk membantu anda mengoptimumkan listing anda:

  1. Pertama sekali anda perlu memastikan bahawa anda mengisi setiap ruang kosong didalam borang listing Google Places. Dan pastikan juga anda mendapat keputusan 100% untuk permohonan anda itu. Dengan langkah ini sahaja anda sudah mendahului pesaing-pesaing anda yang tidak mengoptimumkan listing mereka.
  2. Penting! Pastikan anda memilih categori yang sesuai dengan perniagaan anda. Lakukan kajian terpeinci untuk mencari keyword yang sesuai dengan perniagaan anda. Cari sekurang-kurangnya 3-4 keyword yang benar-benar relevan dengan bisnes anda.
  3. Listing anda haruslah dimasukkan juga didalam beberapa direktori online seperti Yelp, Bing, Yahoo dan Hotfrog.
  4. Akhir sekali, dapatkan sebanyak mungkin review tentang perniagaan anda didalam Google Places. Lebih banyak review yang anda terima, lebih tinggi ranking listing anda dari masa ke semasa.

Namun jika anda inginkan rujukan yang lebih mudah, dapatkan Juara SEO Lokal segera. Ini kerana kursus ini bukan sahaja mengandungi siri video langkah demi langkah yang mudah difahami dan diikuti, namun ia juga mempunyai pelbagai strategi yang lebih advance bagi memastikan listing tidak dapat di cabar oleh mana-mana pesaing anda.


Ramai sudah usahawan-usahawan diluar sana yang memiliki kursus ini dan mereka juga telah memberikan testimoni yang positif tentang kebaikan kursus ini untuk perniagaan mereka. Oleh itu, ini adalah pelaburan yang kecil berbanding dengan keuntungan berganda apabila anda mula menggunakan teknik-teknik yang diajarkan didalam kursus ini.

Catat Ulasan