Sabtu, 26 September 2015

Anda suka affiliate ke Dropship?

Setuju tak jika saya katakan, anda boleh berniaga di Facebook walaupun tanpa perlu ada produk sendiri?


Jika YA betul anda tidak ada produk sendiri, anda masih boleh menjalankan bisnes di FB dengan cara “promosikan produk orang lain”

Step pertama anda perlu faham:
  • Ramai pelanggan berkumpul di facebook! 
  • Jangankan pelanggan, taukeh-taukeh kedai pun ada di facebook!
  • Cari dimana keberadaan mereka & tukarkan mereka kepada pembeli
  • Mulai sekarang : Tukarkan facebook anda kepada MESIN ATM

Ada dua cara untuk mempromosikan produk orang lain :

1. Melalui program Affiliate
2. Melalui program dropship

Modal join = RM0 (Free)
Anda hanya perlu MAHIRKAN ilmu, teknik dan seni pemasaran sahaja!

Mudah faham affiliate : 
Promosikan produk digital seperti ebook/video /audio/software.

Yang ni hanya fokus kepada LINK sahaja
1) Daftar sebagai agent
2) Promo produk melalui link affiliate anda
3) Jana komisen

Komisen biasanya 50% dari harga jualan. Katakan produk digital tersebut bernilai RM100.

Jika anda berjaya menghasilkan jualan melalui link affiliate anda,  maka anda akan dibayar sebanyak RM50 untuk 1 unit jualan..

Jika anda berjaya jual 3 unit jualan, maka komisen anda adalah  
3 unit x RM50 = RM150.. --> RM150 SEHARI bayangkan!
  • Gaji budak diploma (permulaan) RM72 sehari
  • Gaji budak ijazah (permulaan) RM100 sehari
  • Anda?? --> RM150 sehari…. Best kan affiliate? 


Video Pasif Affiliate


Mudah faham dropship : 

  • Promosikan produk fizikal seperti tudung bawal, jubah, peti ais dan lain2
  • Jika customer minat, dia akan bankin kepada anda kemudian anda bankin kepada tuan punya produk serta berikan alamat customer kemudian owner produk akan hantar barang kepada customer tadi
  • katakan harga produk RM30.. anda sebagai agent dropship, anda boleh letak harga RM60 kepada customer.. customer bankin kepada anda RM60. Anda hanya perlu bankin harga asal produk RM30 kepada owner produk = anda untung RM30
  • Bukan urusan anda untuk pos produk. Tugas anda cuma promote dan jana income!

Dropship dan affiliate masing2 ada fungsi dan kelebihan tersendiri. Anda nak join salah satu/keduanya sekaligus tiada masalah..




Rabu, 16 September 2015

Adakah sistem affiliate berguna?

Sistem affiliate? Apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan sistem affiliate dan bagaimana ia boleh membantu anda?


Apa sebenarnya sistem affiliate...

Katakan anda ingin menjana pendapatan tambahan. Sama ada secara online ataupun mungkin secara offline.

Cara paling mudah untuk menjana pendapatan tambahan TANPA memiliki sebarang produk sendiri adalah dengan menjadi ejen jualan kepada produk orang lain.

Bagaimana anda jana keuntungan sebagai ejen jualan?

Sudah tentunya daripada "komisyen" yang diterima bagi setiap jualan yang berjaya anda hasilkan.

Di Internet, apabila kita ingin menjadi ejen jualan kepada sesuatu produk @ laman web, kebiasaannya kita akan melihat terlebih dahulu sama ada pemilik produk / laman web tersebut ada menawarkan "program affiliate" ataupun tidak.

Ambil masa dalam 5 minit dan cuba buat carian di Google.

Taipkan perkataan berikut:-

"Affiliate Program"

atau

"Program Affiliate"


Saya percaya anda akan ketemui BANYAK laman web yang menawarkan program affiliate yang boleh anda daftar / sertai secara PERCUMA.

Dan program affiliate ini pula diuruskan oleh "sistem affiliate".

Sistem affiliate inilah yang akan merekod segala transaksi jualan yang anda lakukan.

Setiap ejen jualan (affiliate) akan menerima link promosi untuk setiap produk yang ingin
dipasarkan.

Format link promosi adalah pelbagai seperti:-


dan sebagainya.

Inilah tugas sistem affiliate dimana secara umumnya ia menguruskan pelbagai "rekod" berkaitan:-

1. Profil ejen jualan
2. Aktiviti / log link promosi (affiliate).
3. Informasi produk
4. Komisyen ejen jualan
5. Bahan promosi produk


Sekiranya anda merasakan perkongsian serba ringkas ini amat berguna, kongsikan kepada rakan - rakan yang lain.


Video Pasif Affiliate

Ahad, 13 September 2015

Program Affiliate Tempatan Terbaik



Program Affiliate Terbaik berdasarkan pengalaman sayadan membaca pengalaman rakan-rakan blogger lain yang hebat dalam usaha mempromosikan program Affiliate.




JobDirumah merupakan program Affiliate terbaik bagi tahun 2014. Ramai blogger dah berjaya menjana pendapatan yang lumayan melalui proigram Affiliate JobDiRumah.


P/S : Jangan lupa juga untuk Promosikan laman web Advetorial.my



Syukur Alhamdulillah.. Pada tahun lepas ramai blogger berjaya menjana pendapatan yang lumayan melalui beberapa produk Tim Infokerjaya


Berminat nak buat Duit Mudah bersama Tim Infokerjaya? Boleh baca di sini



Ashadee atau sebelum ini dikenali sebagai Jom Niaga merupakan Platform Affiliate yang memasarkan pelbagai produk Affiliate tempatan dan antarabangsa. 

Terlalu banyak produk Affiliate yang terdapat di laman web Ashadee. Sampai rambang mata dibuatnya untuk memilih produk affiliate yang mana satu?




Saya mula menyertai Klikjer pada tahun 2010. Saya tahu tentang kewujudan program affiliate Klikjer ni daripada Tuan Mohd Suhaimy atau lebih dikenali sebagai Suth dalam dunia perniagaan internet. 

Klikjer merupakan Platform Affiliate yang memasarkan pelbagai produk Affiliate tempatan. Secara keseluruhannya KlikJer dan Ashadee hampir sama sahaja iaitu terdapat pelbagai produk affiliate yang dapat anda promosikan.

Cuma yang berbezanya dari segi komisyen yang ditawarkan. 

Klikjer menawarkan komisyen yang cukup lumayan, iaitu 70% komisyen untuk setiap jualan yang berjaya anda hasilkan.





Isnin, 7 September 2015

Syukur

Promosi akan berlangsung sehingga jam 10.51 pagi, Khamis 10 September 2015.


Kelas FB Marketing for Newbies 
Tarikh: 3 Oktober 2015
Lokasi: Bandar Baru Bangi (lokasi tepat akan dimaklumkan nanti)
Yuran Asal: RM 297
Selepas Diskaun: Hanya RM 222.75

Klik LINK INI untuk info lanjut.



Kelas Extreme FB Marketing
Tarikh: 4 Oktober 2015
Lokasi: Bandar Baru Bangi (lokasi tepat akan dimaklumkan nanti)
Yuran Asal: RM 397
Selepas Diskaun: Hanya RM 297.75

Klik LINK INI untuk info lanjut.




Anda hanya perlu gunakan kupon kod “SYUKUR” semasa membuat tempahan.